Dennis Man, golgheterul din Liga 1, cu 14 reușite

Parma found their Man!

Dennis Man urmează să semneze un contract pe 4 sezoane și jumătate cu AC Parma. Fotbalistul este așteptat să facă vizita medicală și să semneze contractul în această după-amiază. Românul a fost transferat de gruparea italiană de la FCSB pentru o sumă de 13 milioane plus alte două sub forma de bonusuri.

Dennis Man ar fi al nouălea fotbalist român care evoluează în acest sezon în prima ligă din campionatul Italiei, Serie A. Ceilalți sunt: Vlad Chiricheș (Sassuolo), Radu Drăgușin (Juventus), Denis Drăguș (Crotone), Răzvan Marin (Cagliari), Valentin Mihăilă (Parma), Ionuț Radu (Inter), Ștefan Radu (Lazio), Ciprian Tătărușanu (AC Milan).

La AC Parma, Dennis Man ar urma să fie coleg cu Valentin Mihăilă. La gruparea italiană au mai jucat în trecut alți doi fotbaliști români, Adrian Mutu și Ianis Zicu.

14 goluri a marcat în acest sezon Denis Man pentru FCSB în Liga 1

Dennis Man în tricoul naționalei României
Dennis Man în tricoul naționalei României

Adrian Mutu a scris istorie la Parma

Briliantul a avut un sezon 2002-2003, alături de brazilianul Adriano, de excepție, cu 18 goluri marcate, sezon care i-a adus transferul la Chelsea, pentru 22 de milioane de euro. Adrian Mutu este și acum pe locul 9 în topul celor mai scumpi jucători vânduți vreodată de Parma.

Adrian Mutu și Adriano , la Parma, în sezonul 2002-2003
Adrian Mutu și Adriano, la Parma, în sezonul 2002-2003

Dennis Man este și el o investiție costisitoare pentru gruparea italiană. Cele 13 milioane de euro plătite de Parma către FCSB l-ar propulsa pe român pe locul 8 în topul celor mai mari sume plătite de clubul italian pentru un fotbalist. El se află înaintea brazilianului Adriano (12,8 milioane), Alberto Gilardino (12 milioane) și Hristo Stoichkov (11 milioane).

2,6 milioane de euro a plătit Parma Veronei pentru Adrian Mutu pe care l-a vândut după numai un an la Chelsea cu 22,5 milioane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *