Turul Italiei suprapus cu Turul Spaniei! UCI a făcut public programul sezonului de ciclism 2020

Sezonul de ciclism reîncepe pe 1 august cu Strade Bianche. UCI a comprimat în patru luni aproape tot sezonul de ciclism 2020. Așa a fost posibil ca două Mari Tururi (Il Giro și La Vuelta) să se suprapună pentru câteva zile.

Deocamdată UCI nu a specifcat condițiile în care vor avea loc cursele și care sunt măsurile speciale de protecție împotriva răspândirii coronavirusului. Acestea vor fi lăsate în seama organizatorilor și a autorităților din fiecare țară. Vestea bună pentru iubitorii ciclismului este că vor avea de văzut un sezon întreg în doar patru luni.

Egan Bernal (în galben) câștigătorul Turului Franței 2019

Strade Bianche este prima cursă importantă care va avea loc pe 1 august, conform celor de la UCI. La finalul aceleiași luni va avea loc și primul Mare Tur al anului, Le Tour (Turul Franței). Celelalte două vor începe în luna octombrie, pe 3 Il Giro și pe 20 La Vuelta.

Calendarul complet al curselor rămase de disputat în acest an

Chiar dacă pentru iubitorii de ciclism comprimarea calendarului face sezonul mult mai interesant, șefii anumitor echipe de World Tour au criticat decizia UCI. Jonathan Vaughters de la EF – Pro Cycling a acuzat forul internațional că a neglijat calitatea competițiilor pentru a avea mai multe curse. În schimb șeful de la Deceuninck-QuickStep, Patrick Lefevere se bucură. El avertizase că dacă sezonul de ciclism 2020 nu se va relua, jumătate din echipele profesioniste ar dispărea.

Iată, calendarul complet publicat de UCI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *