Primul mare campionat care se reia! Bundesliga reîncepe pe 15 mai

Liga Germană de Fotbal a anunțat marea veste. După ce cancelarul Angela Merkel a dat undă verde competițiilor din primele două ligi, forul care organizează Bundesliga a anunțat și data, 15 mai.

România scapă de starea de urgență, dar în acea zi Germania are din nou fotbal de primă ligă. Bundesliga reîncepe pe 15 mai, după ce Liga Germană de Fotbal (DFL) a consultat cluburile și s-a asigurat că măsurile impuse de autorități vor fi respectate.

DFL are chiar joi, 7 mai, o întrunire pentru a pune la punct ultimele detalii. Președintele organizației le-a confirmat celor de la Bild ,printr-un SMS, că reluarea competiției are loc pe 15 mai .

După 25 de etape (din 34), Bayern are 4 puncte mai mult decât echipa de pe locul 2, Borussia Dortmund. Leipzig e pe locul 3 în Bundesliga, la doar un punct de BVB

Bundesliga începe pe 15 mai cu Fortuna Dusseldorf – Paderborn

Markus Soder, prim-ministrul landului Bavaria, este de părere că reluarea campionatului este o măsură bună pentru societate. “Știu că fotbalul este foarte important din punct de vedere social. Acest sport are o valoare uriașă pentru oameni. Când se va începe să se joace fotbal, la mijlocul lunii mai, ei bine, acele weekenduri vor fi mai ușor de suportat de toată lumea.”, a declarat oficialul german.

Partidele se vor juca fără spectatori, iar măsurile sunt valabile pentru primele două ligi de fotbal, Bundesliga și Bundesliga 2. Prima partidă care ar urma să aibă loc pe data de 15 mai este Fortuna Dusseldorf – Paderborn, din etapa 26. Meciul era programat inițial pe 13 martie, dar a fost amânat după apariția pandemiei de coronavirus. Ultimul meci jucat în Bundesliga fusese jucat tot de Fortuna Dusseldorf într-o deplasare la Mainz. A fost 1-1 pe 8 martie 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *