Totteham și Amazon, acord de 250 de milioane de lire sterline?

Totteham și Amazon, acord de 250 de milioane de lire sterline?

Tottenham Hotspur este în tratative avansate cu magnatul Jef Bezos pentru ca arena londonezilor să poarte numele celui mai mare brand de bussines online din lume, amazon. În urma afacerii gruparea din Premier League ar încasa un sfert de miliard de lire sterline, în următorii 10 ani.

Tottenham a tras cu dinții pentru a avea o arenă nouă, dar a meritat. Stadionul care a costat un miliard de lire sterline a găzduit primul meci oficial al echipei pe 3 aprilie 2019, într-o victorie 2-0 cu Crystal Palace. Gruparea londoneză nu a apleat încă la închirierea numelui arenei păstrând pentru moment denumirea oficială de Tottenham Hotspur Stadium. Dar acum acest lucru este pe cale să se schimbe.

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, conform Forbes, are o avere de peste 150 de miliarde de dolari
Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, conform Forbes, are o avere de peste 150 de miliarde de dolari

Pandemia de coronavirus a dus la o explozie a comerțului online în toată lumea, iar cel mai mare beneficiar al acestui fenomen este gigantul american care se ocupă cu așa ceva, amazon.com. Compania condusă de Jeff Bezos a înregistrat creșteri record la bursă, unde prețul acțiunilor a crescut cu peste 20% de la debutul pandemiei de COVID-19. Amazon este evaluată acum la o valoare record de peste 1100 de miliarde de dolari.

Stadonul lui Tottenham a costat un miliard de lire sterline și are o capacitate de 62.303 locuri
Stadionul lui Tottenham a costat un miliard de lire sterline și are o capacitate de 62.303 locuri

Arsenal și Manchester City primesc doar 10 milioane de lire sterline pe an de la Emirates și Etihad

Tottenham încearcă în aceste zile perfectarea acordului cu Amazon. Gruparea londoneză, prin Daniel Levy, președintele clubului, negociază înțelegerea. Tottenham ar urma să primească 25 de milioane de lire sterline pe an, timp de 10 ani. Nu doar Amazon este interesată să-și pună numele pe firmamentul noii arene londoneze. Presa engleză scrie că un alt gigant american este intersat de afacere. Este vorba despre cei de la Nike, dar care se pare că nu sunt dispuși să dea mai mult de 20 de milioane de lire pe an.

Etihad Stadium – Manchester City

Până acum în Premier League, dintre cluburile mari doar Manchester City și Arsenal au denumit arenele după numele sponsorilor principali. Fiecare dintre cele două cluburi primesc în schimb doar 10 milioane de lire sterline pe an pentru acest lucru, Manchester City de la Etihad Airways, iar Arsenal de la Emirates.

Emirates Stadium, arena celor de la Arsenal
Emirates Stadium, arena celor de la Arsenal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *