Turul Franței a fost reprogramat pentru perioada 20 - 27 septembrie 2020

Turul Franței a fost reprogramat pentru perioada 20 – 27 septembrie 2020

Niciodată în istoria sa cea mai cunoscută cursă de ciclism, Turul Franței, nu a avut loc atât de târziu într-un an. Chiar dacă toate datele au fost date peste cap de pandemia de COVID-19, Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a fost de acord ca Marea Buclă să aibă totuși loc în 2020.

Veștile sunt bune dacă ținem cont că multă lume se aștepta ca în acest an Turul Franței să nu mai aibă loc. Totuși, Christian Prudhomme, directorul celei mai cunoscute competiții de ciclism, (Le Tour) a spus că s-a decalat doar perioada de desfășurare a cursei. Traseul rămâne cel stabilit, cu plecare din Nisa.

Egan Bernal, câștigătorul Turului Franței în 2019
Egan Bernal, câștigătorul Turului Franței în 2019

“Turul va avea loc două luni mai târziu decât era planificat. Nu a avut loc niciodată atât de târziu în istoria sa, dar va avea loc în perioada 29 august – 20 septembrie și pe aceleași traseu. Am avut ieri discuții la telefon cu 49 de funcționari aleși din orașele gazdă și toți ne-au asigurat de tot sprijinul”, a spus Prudhomme.

Turul Italiei a fost reprogramat în perioada 3-25 octombrie, după Campionatele Mondiale de Ciclism pe Șosea

Vești bune și pentru clasicele din primăvară care nu au avut loc, după ce a fost declarată pandemia în Europa. Unele dintre celebrele curse pot avea loc la toamnă. UCI caută soluții pentru ca Strade Bianche, Milano – San Remo sau Paris – Roubaix, dar și celelate curse de o zi din primăvară, să aibă totuși loc și în 2020.

Alejandro Valverde (Movistar Team)

În ceea ce privește celelalte două Mari Tururi cicliste, Il Giro (Turul Italiei) și La Vuelta (Turul Spaniei), UCI spune că și acestea au loc în calendarul din acest an, chiar dacă desfărurarea lor se estimează să aibă loc în plină toamnă. Il Giro ar uma să înceapă pe 3 octombrie, iar La Vuelta imediat după terminarea competiției italiene.

Traseul celor două curse ar putea suferi modificări majore, mai ales etapele de munte, unde vremea de toamnă târzie ar putea face imposibilă respectarea rutei inițiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *