Președintele UEFA: Dacă nu se joacă până la finalul lui iunie, sezonul este pierdut

Președintele UEFA: Dacă nu se joacă până la finalul lui iunie, sezonul este pierdut

Când Italia este în plină luptă împotriva, coronavirusului, jurnaliștii din Peninsulă se întreabă când lucrurile vor reveni pe făgașul normal în sport. Și cum fotbalul este principala preocupare sportivă în Italia, întrebarea este: când se va juca din nou pe stadioanele din această țară? Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a răspuns într-un interviu pentru La Repubblica.it

Aleksander Čeferin - președintele UEFA
Aleksander Čeferin – președintele UEFA

“Nimeni nu ştie când se va încheia pandemia. Noi avem un plan A, B sau C: noi suntem în contact cu ligile, cluburile, avem un grup de lucru. Va trebui să aşteptăm ca toate celelalte sectoare”, a spus președintele UEFA. Ce șanse sunt ca în această vară să se termine campionatele interne întrerupte de pandemia de coronovirus?

Ei bine, tot slovenul a explicat pe înțelesul tuturor. “Sperăm ca meciurile rămase să se reia la jumătatea lunii mai, în iunie sau chiar la finele lui iunie. Dacă nu vom reuşi, sezonul este probabil pierdut”, a spus Aleksander Ceferin.

Este haos în fotbal! Fotbaliștii sunt neplătiți, iar unele cluburi riscă falimentul

Campionatele de fotbal au rămas în stand-by, la fel și competițiile europene. Președintele UEFA are însă în vizor și o variantă optimistă în care toate competițiile s-ar putea termina în timp util, dar asta ar însemna ca meciurile să se joace cel târziu din luna mai. Există și varianta ca sezonul 2019-2020 să se termine abia la toamnă, iar următorul, 2020-2021 să fie decalat și comprimat. “Există chiar o propunere care vizează încheierea acestui sezon la începutul sezonului viitor, care va începe un pic mai târziu. Dar neştiind când se va încheia pandemia, noi nu putem să avem un plan definitiv”, a mai spus Ceferin.

FC Liverpool conducea detașat în Anglia și avea nevoie de 2 victorii în ultimele 9 etape pentru a deveni matematic capioană după o pauză de 30 de ani
FC Liverpool conducea detașat în Premier League și avea nevoie de 2 victorii în ultimele 9 etape pentru a deveni matematic campioană după o pauză de 30 de ani

Multe cluburi au anunțat tăieri de salarii, dar șeful UEFA se bazează pe solidaritate. “Criza loveşte şi cluburile şi nimic nu va mai fi ca înainte după acest an teribil. Nu avem jurisdicție cu privire la contractele dintre jucători și cluburi. Dacă sezonul începe din nou, ar fi nevoie de un compromis, trebuie ca aceste contracte să expire mai târziu și perioada de transferuri să fie mai scurtă”, a explicat Ceferin.

Președintele UEFA: “Pe 19 februarie, nimeni nu știa că Lombardia va fi centrul epidemiei

Mulți au criticat UEFA pentru că a lăsat să se joace meciul Atalanta – Valencia 4-1, din optimile Ligi Campionilor, partidă jucată la Milano. Acest eveniment a ajutat în răspândirea coronavirusului în regiunea Lombardia în Italia. Dealtfel și meciul retur de la Valencia s-a jucat, dar fără spectatori. Președintele UEFA, Aleksansder Ceferin le-a răspuns celor care au criticat decizia ca acest meci să aibă loc.

Așa a arătat San Siro din Milano  pe 19 februarie la Atalanta - Valencia 4-1. au foist 44.500 de spectatori.
Așa a arătat San Siro din Milano pe 19 februarie la Atalanta – Valencia 4-1. Au fost 44.500 de spectatori.

“Când a avut loc Valencia-Atalanta, încă se juca peste tot în Europa. Am decis să se joace cu porțile închise, iar pentru fanii adunați în fața stadionului (aproape 3000 de oameni), decizia era a autorităților spaniole. Am auzit și o critică idioată pentru că s-ar fi jucat la Milano. Pe 19 februarie, nimeni nu știa că Lombardia va fi centrul epidemiei. Cum am fi putut spune noi să nu se joace? Dacă erau probleme de atunci, autoritățile ar fi acționat.”, a spus președintele UEFA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *