Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au fost amânate

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au fost amânate.

Decizia a fost luată de Comitetul Olimpic Internațional după analiza situației actuale în contextul crizei mondiale de coronavirus. Primul ministru joponez, Shinzo Abe, a făcut anunțul oficial. Olimpiada Tokyo 2020 s-a amânat pentru anul viitor.

Forul Internațional Olimpic anunțase încă de luni că Olimpiada “trebuie reprogramată la o dată dincolo de 2020, dar nu mai târziu de vara lui 2021, pentru a nu pune în pericol sănătatea atleților și a tuturor celor implicați în Jocurile Olipice și în comunitatea internațională a competiției.”.

Olimpiada Tokyo 2020 s-a amânat pentru anul viitor.

Jocurile Olimpice s-au amânat. Olimpiada din vara anului viitor se va numi tot Tokyo 2020 deși are loc în 2021

Astăzi a venit și comunicatul oficial al Comitetului Internaţional Olimpic  ”Liderii au ajuns la un acord că Jocurile Olimpice de la Tokyo pot fi un far de speranţă în lume în aceste vremuri tulburi, iar flacăra olimpică poate deveni lumina de la capătul tunelului în care se găseşte lumea în prezent. Astfel, s-a stabilit ca flacăra olimpică să rămână în Japonia, dar şi ca Jocurile să îşi păstreze denumire de Jocurile Olimpice şi Paralimpice Tokyo 2020”, precizează comunicatul.

Pe lângă Olipiadă și Jocurile Paralimpice au fost amânate. Președintele Comitetului Paralimpic Internațional, Andrew Parsons a subliniat și el contextul actual afectat de lupta cu coronavirusul. “Sportul nu este cel mai important lucru acum, apărarea vieții oamenilor este.” a spus președintele Comitetului Paralimpic Internațional.

One thought on “Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au fost amânate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *